PROJECT INFO

New York Duplex
Brooklyn, New York
2006


The scope of work included vertically combining two apartments in the 85-year-old former Brooklyn Chamber of Commerce Building. Given the history of the building the strategy for the interior renovation included returning the spaces to their former loft-like experience and creating an open space plan to allow southern and south-western daylighting to penetrate deeply into the spaces.

Tightly choreographed geometries and flush surfaces reinforce the original design concept of "Interface and Lining" which contribute to the feeling of openness and maximized square areas. Whereas the public spaces are open, light, and fluid, the private space - boudoir and dressing area, master-bath, and powder room are intimate and lined with wood, glass, and stone.